Ons verhaal

Ontstaan

Sinds drie generaties al zit onze familie op de Albert 1 Promenade, Oostende. Grootmoeder en -vader startten als eerste hun zaakje met strandartikelen, kleren en souvenirs op de nummer 65 waar u ons nog steeds terugvindt. Dan in 2014 besloten we dat we ook iets met eten wouden gaan doen. We splitsten de zaak in twee en in één van de helften openden we de Mamacita.

Concept

Op een paardentrek doorheen Rio Grande do Sul, Brazilië, leren we de Gauchos kennen: De Zuid-Amerikaanse veehouders, de Zuid-Amerikaanse cowboys. Daar, op tocht door het prachtige landschap en begeleidt door Carlos en zijn zoon Pedro rijden we te paard van boerderij naar boerderij. Elke morgen zadelen we onze prachtige paarden en berijden we ze de dag door naar de volgende bestemming. De tochten verlopen vlot, haast blindelings, want de paarden weten beter waar ze heen moeten dan wij. Maar na een lange dag klikken en klakken krijgen we steeds weer honger en zijn we blij de poort van de hoeve te zien waar we die nacht slapen. De paarden worden verzorgd en gevoed en in de stallen te rusten gezet. En wij? Wij willen ook eten! Dus we zoeken rond en vinden de keuken en daar staat ze dan: de mamacita.

Mamacita. Letterlijk betekent het ‘kleine mama’. Op de boerderijen en vele gezinnen is de mamacita iemand die zorgt voor het reilen en zeilen van het huishouden en veel taken van de moeder overneemt. Maar haar voornaamste taak is misschien wel het eten maken! Ze is thuis in vele keukens en maakt met liefde en plezier eten klaar voor het hele gezin en hun gasten. En dat is net wat wij ook willen: Eten maken met liefde en plezier en voor ieder zijn smaak wel wat!

Filosofie

We verklapten het al een beetje: we willen met plezier en liefde eten maken en voor alle monden iets die niet alleen smaakt maar vers is en gezond, huisbereid en met inspiratie en smaken uit alle keukens, ook de Belgische! Maar onze filosofie rijkt natuurlijk nog veel verder.

Onze mooie moeder natuur, voor haar willen we ook ons best doen. Het begint al bij de energie die we verbruiken: onze elektriciteit komt namelijk van de groenste leverancier die er is. Daarnaast kijken we goed naar de verpakkingen van de producten die we aankopen. Daar waar kan kiezen we niet enkel voor kwaliteit, maar ook voor de firma’s die groen tewerk gaan en ook voor de verpakkingen die het meest ecologisch zijn. Ook kiezen we om ons assortiment drank in PET-fles te limiteren. En terwijl we het over verpakking hebben: ongeveer 75% van alle verpakkingen die we zelf gebruiken zijn biologisch afbreekbaar en/of gerecycleerd!

Uw gezondheid, die vinden we ook belangrijk. Iets kleins dat we daarvoor doen is bijvoorbeeld alle groenten wassen met bicarbonaat, dat helpt met verwijderen van vuil en pesticiden. Ook het kiezen voor biologische producten behoort daartoe. Maar onze grootste inspanning, die gaat naar zoveel mogelijk verse gerechten maken met natuurlijke basis-ingrediënten.

image-32